Om Marienlyst og Fagerborg vel

marienlyst-vel-tegningMarienlyst og Fagerborg vel er en velforening med virke i et boligstrøk i bydelene St. Hanshaugen og Frogner i Oslo. Marienlyst kjennetegnes av sine blokker bygget i funksjonalistisk stil og Fagerborg har sine lavere bygårder i kvartaler, samt gammel trehusbebyggelse. Området har to skoler og en stor park, Marienlystparken. NRK har sitt hovedkvarter på Marienlyst.

Marienlyst og Fagerborg vels formål er å bidra til å videreutvikle Marienlyst og Fagerborg som et godt sted å bo og være. Vi ønsker å legge til rette for rekreasjon, fysisk aktivitet og kulturaktiviteter.

Marienlyst Vel ble stiftet i 1947, og har siden da blant annet tatt initiativet til byggingen av Marienlyst Skole(1953), etablering av Leker’n fritidsklubb, Minigolfen, Petanquebanen, fellesgriller i Marienlystparken, Lekestativer på Leker’n og mye mer! Vellet har arrangert dugnader på Leker’n og Rusken-aksjoner, Skøytekarneval og Halloweenfester, og stod bak Aksjon Skolevei Marienlyst i 2013 som endte opp i dagens Morgenfugl-ordning, der foreldrevakter står i Kirkeveien og markerer skoleveien hver morgen.

Vi følger opp politiske prosesser i saker som angår nærområdet, for å sikre de mange interessene til beboerne på Marienlyst og Fagerborg.

Bli med du også!

Marienlyst og Fagerborg sitt virkeområde:

mvel-kart_1027x1195